Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Seyhan’ın yaptığı çalışmalar ödüllendirildi

Seyhan’ın yaptığı çalışmalar ödüllendirildi

Seyhan’ın yaptığı çalışmalar ödüllendirildi

Yerel yönetimlerin bulusma noktasi olan ve ÇEKÜL Vakfi isbirligi ve Tarihi Kentler Birligi destegiyle “Kentsel Korumada Kültür Mirasi” temasiyla düzenlenen YAPEX Fuari’nda Seyhan Belediyesi’ne “Sürdürülebilirlik” ödülü verildi.   Antalya Nâzim Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçeklestirilen fuarda Seyhan Belediyesi standi büyük ilgi gördü. Baskan Akif Kemal Akay’a fuara katilarak Seyhan Belediyesi standinda konuklari agirladi. 

 

TARIHI KENTLER BIRLIGINDEN SEYHAN’A ÖDÜL

Fuar, ÇEKÜL ve Tarihi Kentler Birligi (TKB) tarafindan bu yil 18’incisi gerçeklestirilen Tarihi ve Kültürel Mirasi Koruma Proje ve Uygulamalarini Özendirme Yarismasi Ödülleri Töreni ile son buldu. “Kentsel Korumada Kültür Mirasi” temasiyla gerçeklestirilen fuarda, Seyhan Belediyesi, Restorasyon ve koruma alaninda yaptigi çalismalari nedeniyle ödüle layik görüldü.

 

Seyhan Belediyesi, Tepebag ve ilçedeki diger tarihi alanlarda yapmis oldugu çalismalarda sürdürülebilirlik ve devamlilik sagladigi için verilen “Süreklilik Ödülü”nü  Baskan Akif Kemal Akay aldi. Baskan Akay tesekkür konusmasinda, nitelik, birikim, derinlik, süreklilik kavramlari artik içimize islemeli. Dogal mirasimizin ve doganin degerini ve önemini anlamali, bir gün doganin da sonunun gelebileceginin farkina varmaliyiz. Tarihi ve kültürel mirasi gelecek nesillere aktarmak için korumaya devam edecegiz” dedi.

 TARIHI MIRAS KORUNMAYA DEVAM EDILECEK

Ödülü Gaziantep Büyüksehir Belediyesi eski Baskani Asim Güzelbey’den alan Baskan Akay “Bu ödülü almamizda emegi geçen Seyhan Belediyesi ailemize tesekkür ediyorum. Seyhan’imizin turizmde hak ettigi noktaya ulasmasi ve esnafimizin kent turizminden hak ettigi payi almasi için yurt içi ve yurt disi fuarlarda tanitim çalismalarimiz devam edecek” diye konustu.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli